Europarlamentarii Janusz Wojciechowski (ECR) și Andrea Zanoni (ALDE) au susținut miercuri, la sediul Parlamentului European de la Bruxelles, o conferință de presă în care au prezentat concluziile unei vizite efectuate în România care a vizat situația câinilor maidanezi din țara noastră.

La începutul lunii decembrie, o delegație a Parlamentului Europeana efectuat o vizită în România, ocazie cu care au avut loc mai multe întâlniri, inclusiv cu primarul general al Bucureștiului, Sorin Oprescu dar și cu reprezentanți ai guvernului.

Vizita în România a delegației UE a avut loc în urma miilor de petiții adresate Parlamentului European din întreaga Europă în care se reclamau abuzurile împotriva câinilor fără stăpân dar și starea deplorabilă a câinilor din adăposturile primăriilor, relatează Agerpres. La sfârșitul lunii ianuarie, o nouă delegație a PE a venit în România, programul oficial incluzând și vizite la adăposturi.

„Am vizitat câteva locuri și am observat și practici de ucidere brutală fără control a câinilor. Centrele de adopție sunt închise publicului. (…) Accesul în vederea adopției câinilor comunitari este prevăzut în lege, dar în practică este imposibil să fie aplicat, pentru că adopția este foarte restrictivă. Pentru majoritatea românilor adopția este imposibilă. Am dorit să-i atrag atenția primului ministru și să-l întreb dacă ia în considerare această situație și dorește să schimbe sistemul”, a detaliat Wojciechowski.

Europarlamentarul polonez a anunțat că i-a trimis o scrisoare premierului Ponta pe această temă. „Scrisoarea mea a plecat către primul ministru și aștept un răspuns. Și alți parlamentari europeni doresc sa meargă în România să vadă această situație”, a adăugat Janusz Wojciechowski.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

2 Responses to Un europarlamentar i-a scris lui Ponta pe tema câinilor comunitari

  1. liv spune:

    Unde e Ponta acum, ce face el cu cariera politica?
    Rasplata divina pentru moartea a sute de mii de caini nevinovati……………….

    Va veni si timpul lui Basescu………..

  2. Iulian Cercel spune:

    Pai daca sunt asa de ingrijorati de soarta cainilor vagabonzi, sa ii ia ei acasa la ei, in UE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top