Alexis Tsipras Manolis Glezos

Deși țara se află aproape de faliment, iar negocierile cu creditorii internaționali sunt departe de a fi încheiate, premierul Alexis Tsipras a reușit să treacă prin Parlament, cu sprijinul opoziției, primul său proiect de lege destinat să vină în sprijinul celor afectați de criza financiară care a afectat Grecia în ultimii șase ani. Potrivit legii, gospodăriile cu venituri reduse vor beneficia gratuit de 300 kw/h de energie electrică până la finele anului. De asemenea, aproximativ 30.000 de gospodării vor putea beneficia de o alocație pentru chirie în valoare de 70 până la 220 de euro pe lună, iar în jur de 300.000 de persoane vor primi bonuri de masă. Actul normativ a trecut prin Parlament grație voturilor celor 149 de deputați de la Syriza și a celor 13 aliați independenți la care s-au adăugat și voturile conservatorilor din partidul Noua Democrație. Syriza critică de doi ani politica de austeritate impusă Greciei de creditorii internaţionali, politică care a provocat o criză umanitară din cauza creşterii şomajului, a reducerii salariilor şi a pensiilor precum şi a creşterii taxelor. “Aceasta este prima lege din ultimii cinci ani care nu ia ceva de la oameni ci le oferă ceva”, a declarat, miercuri, premierul Alexis Tsipras în faţa parlamentarilor, conform Agerpres. Prin acest proiect, premierul Alexis Tsipras încearcă să îşi pună în practică promisiunile electorale, el afirmând că aceste măsuri au un cost foarte redus şi pot ajuta la relansarea consumului.

Pe de altă parte, statele Uniunii Europene sunt din ce în ce mai îngrijorate că lipsa de cooperare a guvernului condus de Tsipras pentru găsirea unei soluţii în privinţa datoriilor Greciei ar putea forţa ţara să părăsească zona euro, în condiţiile în care premierul refuză să adopte măsuri care să deblocheze noi fonduri din pachetul extern de 240 de miliarde de dolari. Datoriile totale ale Greciei se ridică în prezent la aproximativ 315 miliarde de dolari.

Citește și:

Cum le-a arătat Yanis Varoufakis degetul mijlociu nemților

Redactorul-şef DW: “Se rupe UE în bucăți? Climatul este otrăvit”

Grecii amenință iar UE: “Nu ne dați bani? Vă trimitem jihadiștii pe cap!”

E oficial: Tsipras cere Germaniei daune severe de război!

Un oficial UE explică de ce Grecia nu poate fi lăsată să iasă din zona euro

Părerea rușilor: “Grecii, românii și bulgarii vor îngropa UE”

Cu ei defilează Syriza! Ce i-a scris Manolis Glezos lui Vladimir Putin

Povestea lui Manolis Glezos, cel mai bătrân deputat din lume!

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

2 Responses to Tsipras continuă risipa: curent electric gratuit și bonuri de masă

  1. […] la doar o zi după ce miercuri seara, premierul Tsipras a reușit să treacă prin parlament o lege „anti-sărăcie”, ce prevede acordarea de curent electric gratuit, de ajutoare pentru plata chiriei și de bonuri de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top