Președintele ales al SUA, Donald Trump, a apreciat că Angela Merkel a comis „o eroare catastrofică” deschizând țara migranților și a acuzat Germania de dominație asupra Uniunii Europene, într-un interviu difuzat duminică seara. În plus, Trump a calificat NATO ca fiind o organizație „învechită” și a reproșat statelor membre că nu-și achită contribuția la apărarea comună, bazându-se pe Statele Unite. Referitor la Brexit, miliardarul american, a prezis că acesta va fi „un succes” și este convins că și alte state de pe Bătrânul Continent vor urma exemplul Marii Britanii și vor ieși din UE.

Actualizare. Miniștri de externe ai Uniunii Europene au reacționat, în declarațiile de presă făcute la sosirea la consiliul ce are loc luni la Bruxelles, la afirmațiile făcute de președintele ales al SUA, Donald Trump, în interviurile acordate publicațiilor The Times și Bild. Detalii, AICI.

TRUMP: MERKEL, „O EROARE CATASTROFICĂ”

„Cred că ea a făcut o eroare catastrofică și aceasta a fost de a prelua toți acești migranți ilegali”, a declarat Trump cotidienelor Bild și Times despre cancelarul Germaniei.

El a apreciat că consecințele acestei politici s-au făcut recent „clar simțite” în țară, într-o aluzie la atentatul comis asupra unui târg de Crăciun la Berlin, pe 19 decembrie, care a făcut 12 morți și a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, notează AFP.

Angela Merkel a decis, în septembrie 2015, să deschidă frontierele pentru zeci de mii de migranți, dintre care o parte fugeau de războiul din Siria.

În total, Germania a înregistrat un număr record de 890.000 de solicitanți de azil în 2015, cifră redusă la 280.000 în 2016, urmare a unei clare înăspriri a politicii guvernului în materie de imigrare, scrie Agerpres.

Președintele ales american a apreciat că Berlinul, mai degrabă decât să primească refugiați, ar fi făcut mai bine să militeze mai susținut pentru obținerea creării de zone de excludere aeriană în Siria pentru a proteja populația locală de bombardamente. „Țările din Golf ar fi trebuit să plătească pentru asta, au mai mulți bani decât oricine altcineva”, a spus Trump, potrivit Bild.

Citește continuarea pe digi24.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top