roaming

Parlamentul European a aprobat legea pentru eliminarea tarifelor de roaming în interiorul celor 28 de state ale blocului comunitar. începând cu data de 15 iunie 2017, după ani de negocieri dure.

Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informaţională, a explicat de ce trebuie să așteptăm până în 2017 pentru a fi scoase tarifele de roaming.

 

„Discuția despre eliminarea roaming-ului este veche. A fost nevoie de aproape patru ani pentru a se ajunge la o formă, la nivel de Parlament European, pentru a se aplica de la jumătatea anului 2017. Există legislație specifică fiecărei țări. Există interese economice extrem de puternice ale marilor operatori la nivel european. Toate aceste lucruri legate de roaming trebuie armonizate si standardizate. Acum, pe acest sector, Europa pierde bătălia cu America. Dacă nu ne revenim destul de repede și dacă tot ceea ce s-a aprobat prin agenda digitală europeană 2020, ca ținte, nu se va atinge, vom pierde și mai mult teren nu doar față de America, ci și față de ASIA și alte centre puternice față de ce înseamnă IT,” a spus Grindeanu pentru DC News Live.

 

Sorin Grindeanu a vorbit și despre România contrastelor din punct de vedere al Internetului.

 

„Noi, ca de obicei, suntem o țară a contrastelor dacă vorbim de Internet. În acest moment, undeva la 3,5 milioane de familii din aproximativ 7 milioane au acces la Internet de bandă largă, sub media europeană. Pe urban, suntem în media europeană. Așadar, în acest context, de ce este o Românie a contrastelor? Suntem pe locul 2 în Europa la viteză după Belgia. Suntem pe locul 1 la tarif. Este de departe cel mai ieftin Internet de bandă largă”, a adăugat ministrul Sorin Grindeanu.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

One Response to Tarifele roaming, eliminate. Ministru: Europa PIERDE bătălia cu America

  1. PVD spune:

    Tarifele de roaming nu se justifică, mai ales când principalele rețele au filiale cam în fiecare țară europeană.
    Din alt punct de vedere, dacă tot suntem într-o UE fără granițe, e normal să nu mai fie roaming, ce, dacă pleci din Oltenia în Moldova, e roaming?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top