medic

Atitudinile și acțiunile discriminatorii, discursul de incitare la ură și infracțiunile motivate de ură sunt în creștere în statele Uniunii Europene. Românii plecați la muncă peste hotare au suferit din plin în ultimul deceniu. Situaţia este din ce în ce mai gravă în special în ţări precum Italia și Spania, care găzduiesc cele mai mari comunități de români ce locuiesc în afara granițelor țării. Un raport recent al Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene observă faptul că cele mai multe state membre nu dispun încă de mecanisme pentru culegerea de date privind astfel de acțiuni, întrucât majoritatea nu sunt raportate. “Românii plecaţi în străinătate sunt afectaţi de situaţiile umilitoare în care sunt puşi acolo, precum şi de discriminarea lor”, explica recent psihologul Hanibal Dumitraşcu.

Daciana Octavia SåRBU

PaginaEuropeana.ro este în continuare alături de românii din Diaspora și așteaptă toate sesizările voastre privind discriminarea românilor în țările Uniunii Europene. Daciana Sârbu, vicepreședintă a Comisiei pentru sănătate din Parlamentul European, a reacționat la apelul PaginaEuropeana.ro, care v-a semnalat declarațiile recente ale lui Nigel Farage, liderul partidului naționalist UKIP. Acesta a cerut ca toți medicii străini prezenți în Marea Britanie să fie obligați să susțină un test de limba engleză fiindcă “nu o vorbesc prea bine” și a spus că este “scandalos” faptul că proporția medicilor de origine britanică nu este mai mare și că “nu pregătim suficiente asistente și medici la noi”.

“Ca membră a Parlamentului European, dar și în calitate de cetățean român, sunt mândră de compatrioții mei care muncesc în spitalele și clinicile din țara dumneavoastră și e nedrept că ei au devenit ținta unor insulte și jigniri. Avem nevoie de ei în România, dar din moment ce opțiunea lor este de a munci și trăi în altă parte, ei merită să fie tratați corect și respectați acolo unde se află”, arată eurodeputata în scrisoarea adresată Asociației Medicilor Străini din Marea Britanie, Asociației Medicale Britanice și Consiliului Medical General, precum și lui Jeremy Hunt, ministrul sănătății în cabinetul britanic.

nigel farage

Daciana Sârbu le solicită autorităților medicale britanice să ia poziție “în mod public împotriva acestui tip de mesaje ofensatoare și xenofobe, care pot afecta imaginea publică a medicilor imigranți și pot influența, în mod nedrept, încrederea pacienților în aceștia”. Potrivit eurodeputatei, un număr de aproximativ 3.000 de medici și asistenți medicali pregătiți în România lucrează în acest moment în Marea Britanie.

Citește și:

STOP DISCRIMINĂRII: Medicii români din Anglia, în pericol! Nigel Farage le-a pus gând rău!

STOP DISCRIMINĂRII. Angajat la Man Utd: “Țiganii români, jegoşii Europei…”

STOP DISCRIMINĂRII: Inscripție înfiorătoare în Italia: “Uciderea unui român e un lucru bun”

STOP DISCRIMINĂRII: O euroaleasă din Spania nu mai vrea români expulzați

STOP DISCRIMINĂRII: Pedeapsa primită de italianul care a ucis un român

STOP DISCRIMINĂRII: Un ziarist român din Diaspora, amenințat cu moartea

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

3 Responses to STOP DISCRIMINĂRII: O euroaleasă ia apărarea medicilor români din Anglia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top