ibitimes_imigrants_35404100Slovacia a depus miercuri plângere, la Curtea Europeană de Justiţie (CEJ), împotriva deciziei Uniunii Europene (UE) de redistribuire a 120.000 de solicitanţi de azil între statele membre ale Uniunii, prima acţiune juridică împotriva acestei măsuri care a divizat blocul.

Aproape 890.000 de migranţi şi refugiaţi au ajuns, anul acesta, pe ţărmurile europene, un număr de aproape patru ori mai mare decât în 2014, potrivit ONU. Problema gestionării acestui aflux uriaş a provocat o ruptură între Guvernele statelor membre UE.

Germania şi Franţa se află în spatele acestui sistem de cote obligatorii – menit să ajute la distribuirea migranţilor între statele membre ale Uniunii, însă unele dintre statele cele mai mici, mai sărace şi mai conservatoare din punct de vedere social din cadrul blocului european au respins această idee.

Slovacia, Cehia, Ungaria şi România s-au opus cotelor obligatorii, însă măsura a fost adoptată în septembrie, în pofida acestei opoziţii, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de Interne ai statelor membre UE.

„Cerem Curţii să stabilească faptul că decizia de impunere a unor cote obligatorii este invalidă”, a declarat Fico pentru presă.

„Eu consider cotele absurde şi tehnic imposibile. Ceea ce am spus se adevereşte, cotele au devenit un fiasco”, a apreciat el.

Slovacia, care urmează să primească 802 migranţi în baza acestui sistem de cote, argumentează că nu poate să-i ţină dacă ei vor să se mute în Germania sau în alte state membre mai bogate. Autorităţile slovace au primit anul acesta 154 de cereri de azil.

Citește continuarea pe Mediafax.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

One Response to Slovacia depune plângere la CEJ împotriva sistemului UE de distribuire a imigranților

  1. Carmena spune:

    Uniunea Europeanå va face ca in urmåtorii ani Europa så devinå un continent Islamic precum Iran ,Afganistan .Ei aduc odatå cu falsii refugiati si o nouå religie ,cea Musulmanå .Acestå religie nu e una de pace ba din contrå e o religie plinå de urå si råzbunare.Incepind cu modul de viatå (sclav)al femeiei musulmane si cel fatå de alte religi.Aceastå religie are la BAZÅ pedeapsa capitalå prin impuscares-au decapitare.Este o religie barbarå pe care o au toti acesti ,,refugiati”care sunt introdusi in Europa .Europa care are un mod de viatå modern nu primitiv ca ei ,democratie,libertatea de a decide ,plus in Europa nu existå pedeapsa capitalå.De ce avem nevoie de introducerea acestei religi si culturi barbare intr-o lume civilizatå??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top