Un azilant sirian a fost arestat în Germania, fiind suspectat că ar fi solicitat 180.000 de euro de la organizaţia teroristă Stat Islamic pentru a cumpăra vehicule pe care intenţiona să le folosească pentru comiterea de atacuri cu bombă, au anunţat autorităţile.

În vârstă de 38 de ani, sirianul a sosit în Germania la sfârşitul anului 2014 şi a fost arestat sâmbătă în oraşul german Saarbruecken, în apropierea frontierei cu Franţa.

Acesta este suspectat că ar fi comunicat cu o persoană aflată din Siria prin intermediul aplicaţiei criptate Telegram. Sirianul ar fi solicitat fonduri de la organizaţia teroristă pentru a achiziţiona vehicule pe care intenţiona să le încarce cu explozibili.

Cazul se bazează pe mărturiile unui informator, mesajele descoperite în telefonul suspectului şi propriile declaraţii ale acestuia.

În cursul audierilor, suspectul a recunoscut că se afla în contact cu SI, însă a negat că ar fi avut „intenţii teroriste”, au declarat procurorii.

Percheziţiile la locuinţa lui nu au dezvăluit niciun indiciu în sprijinul unei ameninţări concrete în timpul evenimentelor de Revelion, a precizat poliţia, potrivit Mediafax.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top