pizap.com14625159002671Criza migraţiei a făcut ca Regulamentul de la Dublin, ce reglementează procedura azilului în UE, să arate precum personajul Jon Snow din serialul Urzeala tronurilor, înjunghiat pe o masă şi mort de câteva zile, a declarat la Bruxelles prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans.

Criza migraţiei a făcut ca Regulamentul de la Dublin, ce reglementează procedura azilului în UE, să arate precum personajul Jon Snow din serialul Urzeala tronurilor, înjunghiat pe o masă şi mort de câteva zile, a declarat la Bruxelles prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, citat de Euractiv.

Modificarea Regulamentului de la Dublin este vitală, deoarece acesta nu a fost conceput pentru a se gestiona prin intermediul său numărul mare de refugiaţi care ajung în UE din Siria şi din alte zone de conflict, a spus Timmermans.

„Sunt fan al serialului Urzeala tronurilor. Acest Regulament de la Dublin arată precum Jon Snow înjunghiat pe o masă şi mort de câteva zile…această reformă este măsura esenţială pe care trebuie să o adoptăm pentru a-l da jos de pe masă pe Jon Snow”, a declarat Timmermans.

Timmermans a făcut această afirmaţie în cadrul unei conferinţe de presă de la Bruxelles, organizate pe tema reformelor necesare în ceea ce priveşte regulamentul UE privind migraţia, aceste reforme incluzând sancţionarea statelor care nu acceptă refugiaţi.

Statele UE ar putea fi sancţionate cu până la 250.000 de euro pentru fiecare imigrant pe care refuză să-l primească, potrivit unei noi propuneri a Comisiei Europene.

În conformitate cu Regulamentul de la Dublin, ţara în care un solicitant de azil îşi depune prima oară cererea este responsabilă de procesarea acesteia, potrivit Mediafax.

Însă acest sistem s-a dovedit a fi ineficient sub presiunea crizei migraţiei şi în contextul refuzului statelor membre de a reloca refugiaţii în interiorul Blocului comunitar, au spus Timmermans şi Comisarul european pentru Migraţie, Dmitris Avramopoulos.

Statele UE s-au angajat să primească 66.400 de refugiaţi, ale căror cereri de azil au fost aprobate în Grecia, însă numai 500 de persoane au fost relocate.

“Vechiul Regulament de la Dublin este mort“, a spus Avramopoulos. „Aş spune că a fost ucis de această presiune fără precedent. Atunci când Regulamentul de la Dublin a fost adoptat, situţia era total diferită faţă de ceea ce se întâmplă astăzi”, a continuat acesta.

Citește continuarea AICI.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top