robert fico

 Premierul slovac, Robert Fico, a ieșit din nou la rampă. După ce a făcut praf planul de introducere a cotelor de repartizare a refugiaților, spunând că “politica europeană de imigrație a eșuat total“, Fico atacă acum Germania și Franța. Cele două țări vor primi cei mai mulți refugiați și au făcut apel ca toate țările din UE să accepte cotele impuse de Comisia Europeană.

 

 ”Când Germania sau Franța spun câte ceva, noi nu trebuie să ne înclinăm în fața lor și să repetăm același lucru. Noi avem propria noastră opinie”, a atacat Fico, după discursul lui Juncker din Parlamentul European, preluat de Agerpres.

 

Șeful executivului comunitar le-a cerut statelor membre să primească 120.000 de refugiați care se află în prezent în Ungaria, Grecia și Italia, confruntate cu un aflux de imigranți care vin în Europa. La acest număr se adaugă alți 40.000 de refugiați sosiți în Italia și Grecia primavara trecută.

Potrivit noii propuneri de la Bruxelles, Slovacia ar urma să primească 1.502 refugiați. Dar Bratislava, ca și alte țări din regiune, se opune sistemului de cote.

”Suntem împotriva cotelor obligatorii. Nu vreau să mă trezesc într-o zi cu 50.000 de persoane în țară, despre care nu știm nimic. Nu vreau să-mi iau nicio responsabilitate pentru un atac care se poate produce doar pentru că noi am subestimat ceva. Nu voi înceta să vorbesc despre riscurile asociate imigrației. Guvernul slovac este gata să contribuie la protecția frontierelor externe ale Uniunii Europene, fie prin finanțare, fie prin forțe militare sau printr-un alt tip de asistență”, a comentat Fico.

În iulie, Slovacia a acceptat, temporar, 500 de persoane care au cerut azil în Austria și a indicat luna trecută că va acorda azil unui numar de circa 200 de sirieni creștini.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

2 Responses to Premierul slovac SFIDEAZĂ Germania și Franța: Nu trebuie să ne ÎNCLINĂM în fața lor

  1. 667 spune:

    cand spune ca “politica europeană de imigrație a eșuat total“ are perfecta dreptate. are dreptate si cand spune ca e gata sa contribuie la protectia granitelor europene, militar sau nu. insa, pe de alta parte, momentan tebuie rezolvata problema imigrantilor care au ajuns deja in europa. cand accepti sa intri in UE, trebuie sa fii pregatit si pentru bine si pentru rau. cand e vorba ca UE sa pompeze miliarde de euro in economiile slabe din europa de est, e bine. cand e vorba sa intorci serviciul, deja gata, nu mai e bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top