schengenPremierul Victor Ponta sugerează că România nu va fi acceptată în Spațiul Schengen anul acesta și nici în 2016, pentru că statele care s-au opus până acum accesului nostru în zona de liberă circulație nu s-au răzgândit.

„Ședința JAI e săptămâna viitoare și ni s-a spus foarte clar nu există consens. Vă spun mai direct: se votează contra tot de către acele țări care votau de obicei contra și atunci nu avea rost să supunem la vot în contextul actual. Anul viitor președinția va fi a Olandei, despre care știți bine ce prietenă a fost cu România pe tema Schengen. O să vedem. Deocamdată e clar că dosarul Schengen, în ceea ce mă privește pe mine și Guvernul, eu cred că nu are rost să ne mai rugăm prea mult de cineva care nu vrea să ne audă”, a afirmat Ponta, sâmbătă seara, la Amman, citat de Agerpres.

Ponta a mai spus că România a avut un regim foarte dur de acordare a vizelor în sperața că va intră în Schengen. Acum, premierul susține că vrea să relaxe sistemul de vize pentru a primi mai ușor „oameni de afaceri cinstiți” și turiști.

„Noi de multe ori avem condiții mult mai dificile de vize decât Germania sau Franța, doar așa… că o să intrăm în Schengen dacă suntem mai duri. Uite că am fost mai duri și tot nu am intrat în Schengen și sincer să fiu nu cred că trebuie să ne facem iluzii prea mari în perioada următoare”, a mai spus Ponta.

Victor Ponta efecutează o vizită oficială în Iordania, în perioada 3- 4 octombrie.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

One Response to Ponta NU vede România în Schengen în următorii 2 ani

  1. Lula Bula spune:

    Hahaha, dacă timp de două mandate clica lui Băsescu s-a ferit ca de necuratu’ de Schengen ca să poată face contrabandă pe graniţa de sud-est, clica lui Ponta de ce nu ar face la fel?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top