Viktor OrbanElita politică europeană nu prea mai are nicio legătură cu realitatea iar dovada în acest sens este reacția la criza migranților, susține premierul ungar Viktor Orban.

El a acordat un interviu publicat sâmbătă în presa din Cehia, citată la București.

Orban a estimat că ar fi „nebunesc și periculos” să se ajungă la continent fără națiuni prin construcția „Statelor Unite ale Europei”.

„Din fericire, cetățenii europeni vor avea forța să se protejeze pe ei și întregul continent de un asemenea scenariu (…) Avem nevoie de o Europă cu identitate proprie și cu stimă de sine pentru a putea fi din nou puternică, întrucât cea din prezent și-a neglijat rădăcinile și tradițiile naționale”, a adăugat șeful executivului maghiar.

El a anticipat că migranții din Orientul Mijlociu, Africa și Asia vor genera „probleme de coexistență în societatea europeană” iar cauzele vor trebui căutate în diferențele culturale.

„Migranții nu se vor adapta stilului de viață european”, a avertizat premierul.

Orban a mai susținut că în statele cu comunități importante de imigranți s-au dezvoltat „culturi paralele” iar marele avantaj al statelor central-europene este că nu au astfel de societăți paralele.

Premierul maghiar a comentat și demersul omologului său britanic, David Cameron, care încearcă să obțină condiții mai bune pentru țara sa în cadrul Uniunii Europene, inclusiv prin restricționarea accesului străinilor la ajutoare sociale, alternativa evocată de Londra în caz contrar fiind așa-numitul Brexit (ieșirea Angliei din UE).

Viktor Orban a apreciat că blocul comunitar trebuie să-și dea seama „unde a greșit” și, ulterior, să ia deciziile corespunzătoare de revizuire a tratatelor europene.

 

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top