Domeniul apicol are de suferit de foarte mult timp. Se atrage constant atenția asupra unor probleme care persistă și încă nu s-au identificat metodele eficiente pentru eradicarea acestor probleme. Apar din ce în ce mai mulți factori care duc la îngreunarea muncii apicultorilor.

„Parazitul Varroa Jacobson este principala cauză a mortalității albinelor în România. Din cauza acestui parazit a fost înregistrată o mortalitate a familiilor de albine între 35% și 40%. Din păcate, în afara acestui parazit au mai existat probleme în ceea ce privește condițiile meteo extrem de nefavorabile din timpul iernii, și condițiile grele de anul trecut când albinele nu au reușit să își adune suficientă rezervă de hrană pentru perioada de iernare. Mulți apicultori au suplimentat rezervele de hrană, dar totuși nu au reușit să își salveze albinele. Am adresat Comisiei Europene o întrebare cu solicitare de răspuns scris, în baza procedurilor parlamentare de care dispun, în care am solicitat să mi se comunice instrumentele avute la îndemână pentru a diminua pierderile suferite de apicultorii români“, ne-a declarat europarlamentarul român Daniel Buda.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top