Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut o primă întrevedere cu ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier Klodt.

„Discuțiile au fost constructive și deschise și s-au axat în principal pe modalitățile de îmbunătățire a cooperării la nivelul Uniunii Europene. Am făcut o prezentare a profilului României în dosarele importante aflate pe agenda Uniunii Europene și am propus menținerea unui dialog strâns, precum și consolidarea cooperării bilaterale în domeniul afacerilor europene. România dorește să facă parte din nucleul dur al Uniunii Europene și se bazează în acest sens pe sprijinul Germaniei pentru atingerea acestui obiectiv. Guvernul României își propune să crească capacitatea administrativă pe latura europeană și am ținut să menționez responsabilitatea cu care tratăm agenda europeană și rolul pe care țara noastră îl poate juca în Uniunea Europeană“, a declarat Negrescu.

La rândul său, Cord Meier Klodt l-a felicitat pe ministrul delegat pentru numirea în funcție și a exprimat sprijinul ferm al Germaniei în vederea consolidării rolului României ca partener european fiabil, cu precădere în contextul în care România se pregătește pentru preluarea primei sale președinții a Consiliului Uniunii Europene, în 2019.

În acest context, ambasadorul a evidențiat importanța menținerii proceselor de reformă în plan intern și a tuturor angajamentelor asumate de România, în spiritul Europei valorilor comune pe care ambele state o susțin cu tărie.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top