Europarlamentarul Mircea Diaconu este anchetat de procurorii de la Paris, alaturi de alti alesi de la Strasbourg, pentru „abuz de incredere”.

Mircea Diaconu a intrat in vizorul parchetului francez pentru ca si-a angajat 13 asistenti, dublu fata de media europeana.

Parchetul din Paris a deschis pe 24 martie o ancheta preliminara referitoare la asistentii europarlamentari ai Frontului National (formatiunea condusa de Marine le Pen), „ca urmare a denuntarii de catre Martin Schulz, presedintele PE, a unor fapte susceptibile de abuz de incredere ”, dupa cum a comunicat Parchetul jurnalistilor de la Euractiv Franta. Justitia franceza a fost desemnata drept competenta in aceasta speta, din cauza faptului ca sediul Parlamentului European este la Strasbourg.

Daca ancheta preliminara va confirma suspiciunile lui Schulz, se va deschide o ancheta penala. Intre timp s-a descoperit ca Frontul National nu este singura formatiune care profita la maximum de lejeritatea cu care pot fi cheltuite sumele forfetare primite de europarlamentari.  Curtea de Conturi europeana a sesizat numarul mare de asistenti. Jurnalistii francezi sesizeaza cazuri de abuz in Bulgaria si Romania, mai ales in privinta asistentilor care stau in tara si unii sunt platiti fara sa faca ceva, mentioneaza cetateanul.net.

Publicatia citata mai constata ca Mircea Diaconu a avut zero activitate in Parlamentul European pana in acest moment.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

2 Responses to Mircea Diaconu, anchetat de procurorii francezi. Ce a facut în PE?

  1. Gheo Revoltat spune:

    mircea Diaconu a fost un actor remarcabil, dar ca politician este doar un jeg. Asta cu asistentii si cheltuielile exagerate confirma vorba aia „Capra raioasa tine coada sus”

  2. coco spune:

    exact asa a procedat Mircea Diaconu si cand a fost directorul Teatrului Nottara: si-a angajat nevasta pe post de regizor, iar in piesele ei au jucat studentii celor doi, de la o facultate particulara de teatru. Taxa de joc pentru fiecare student pornea de la 300 de euro in sus. Procesele de coruptie ale lui Diaconu au fost musamalizate de justittia romaneasca, dupa ce monstrul nostru sacru (mai mult mostru decat restul), actor, regizor si director, si-a smuls parul la Antene, ca procurorii vor sa-l asasineze. Si-a jucat rolul magistral si a scapat. Sper ca francezii sa nu se lase impresionati de lacrimile de martafoi ale romanasului nostru, care nu vorbeste oricum, nicio limba straina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top