david-davis-2Ministrul britanic pentru Brexit a declarat că nu garantează dreptul de a rămâne în Regatul Unit migranților europeni sosiți acum și până la ieșirea oficială din Uniunea Europeană, într-un interviu publicat duminică în presă.

David Davis a declarat ziarului Mail on Sunday că el ar negocia cu liderii europeni pentru „a garanta o despăgubire generoasă pentru migranții europeni prezenți acum și o despăgubire generoasă pentru cetățenii britanici” aflați într-o țară din UE, fără a oferi aceleași compensații noilor veniți.

El a vorbit despre „diferite posibilități” pentru a opri o „creștere” a sosirilor în Regatul Unit provenite din UE înainte de Brexit.

„Am putea decreta ca autorizația de a rămâne sine die (în Marea Britanie) să se aplice numai înainte de o anumită dată”, a spus ministrul.

Regatul Unit ar trebui să respecte regulile UE până la ieșirea efectivă din Uniune, inclusiv libertatea de circulație, dar ar putea decide cine să rămână în țară, inclusiv pentru cei care sosesc înainte de data ieșirii.

Davis a indicat că articolul 50, care permite să se notifice în mod oficial dorința țării de a părăsi UE, nu va fi activat până la începutul anului 2017. Negocierile pentru ieșire vor dura atunci cel mult doi ani: Marea Britanie va părăsi UE cel târziu la începutul anului 2019.

Citește continuarea pe Agerpres.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top