Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat – într-un interviu radio pentru postul german Deutschlandfunk – că nu vrea să obţină un al doilea mandat la conducerea instituţiei europene şi se va retrage în 2019, imediat după încheierea actualului mandat, informează News.ro.

Fostul premier luxemburghez a devenit preşedinte al Comisiei Europene în 2014, după ce a reuşit să obţină susţinerea a 26 din cele 28 de ţări UE.

Însă, Marea Britanie s-a opus cu înverşunare numirii sale, întrucât Juncker a militat pentru un proces de integrare mai profund în Uniunea Europeană.

„Am avut o campanie bună (n.r. în 2014)… dar nu va exista o a doua campanie, pentru că nu mă voi autopropune drept candidat pentru a doua oară”, a declarat Jean-Claude Juncker.

De asemenea, acesta şi-a exprimat îngrijorarea că ţările europene nu vor păstra un front comun în timpul negocierilor pentru Brexit.

„Ungurii şi polonezii vor acelaşi lucru ca germanii şi francezii? Am îndoieli puternice”, a explicat preşedintele CE.

Citește continuarea pe digi24.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top