gaze naturale

Comisia Europeană a lansat astăzi un infringement împotriva României privind securitatea aprovizionării cu gaze naturale.

“Comisia a solicitat în mod oficial României să asigure respectarea deplină a normelor UE în materie de securitate a aprovizionării cu gaze naturale. Regulamentul (UE) nr. 994/2010 privind securitatea aprovizionării cu gaze naturale are drept obiectiv garantarea faptului că statele membre sunt bine pregătite pentru a face faţă unor eventuale întreruperi ale aprovizionării. În acest scop, statele membre ar trebui să permită fluxul bidirecţional de gaze naturale la nivel transfrontalier şi să pregătească în prealabil planuri de acţiune preventivă şi planuri de urgenţă”, a precizat Comisia Europeană printr-un comunicat de presă, explicând că a lansat împotriva României un infringement (aviz motivat), deoarece Bucureștiul nu a notificat adoptarea unui plan de acţiune preventivă şi a unui plan de urgenţă, aşa cum prevede regulamentul privind securitatea aprovizionării cu gaze naturale.

Practic, România are la dispoziţie numai două luni pentru a se conforma obligaţiilor sale, în caz contrar, Comisia poate decide să înainteze cauza Curţii Europene de Justiţie.

“Este o cauză mai veche în care Comisia a decis să ne trimită avizul motivat. După ce luăm cunoştinţă de conţinutul acestuia, vom fi în măsură să vedem ce măsuri va trebui să mai luăm. Noi suntem deja în dialog cu cei de la Comisie pe acest subiect şi am trimis deja răspuns la punerea în întârziere. În esenţă este vorba de interconectarea cu statele membre vecine. Practic interconectarea există, însă ea nu funcţiona la parametrii optimi ceruţi de Comisie”, a precizat, pentru agenția Mediafax, agentul guvernamental la Curtea de Justiţie a UE, Horaţiu Radu.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

One Response to Infringement împotriva României privind aprovizionarea cu gaze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top