parlamentul european vot 2

Se întâmplă și la case mai mari. În Parlamentul European (PE) a izbucnit un scandal din cauza unui gest des întâlnit anii trecuţi şi în Parlamentul României. Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedintele al PE, relatează că liderul unui partid european a „votat” deşi nu se afla la locul de muncă.

Este vorba despre preşedintele Frontului Naţional, formaţiune de extrema dreaptă din Franţa, Marine Le Pen.

 

„Un fapt inedit, aici, la Parlamentul European, nu acasa: ieri, la voturi, o deputată PPE din Suedia a observat că aparatul de vot al dnei Le Pen înregistra voturi, deși domnia sa nu era în sală!? O anchetă a debutat imediat, cu atât mai mult cu cât un raport a fost tranșat la o diferență de un singur vot. Chestiunea are și implicații pecuniare, deoarece eurodeputații nu își primesc banii pe ziua respectivă decât dacă votează cel puțin jumătate din voturile pentru ziua respectivă. Ori Madame Le Pen a votat la greu, absentă fiind!? Sigur, cel care a votat în locul ei va spune că a făcut-o fără știința ei, sacrificându-se pentru șefă, însă el nu putea să o facă fără cartela ei de vot, pe care, cel mai probabil, i-a subtilizat-o într-un moment de neatenție. Se poate merge chiar mai departe: dna Le Pen ar putea spune că omul a fost infiltrat în partid tocmai pentru a o discredita și, deci, va trebui să fie dat afară din formațiune etc etc etc. Cool, nu-i așa? Promit să vă țin la curent cu mersul investigației…”, scrie europarlamentul PSD pe Facebook.

 

În România, o astfel de pățanie a fost sancţionată cu interzicerea participării la o zi de şedinţă de plen, respectiv cu neplata indemnizaţiei şi a diurnelor aferente acesteia.

 

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top