Soferi tir

Guvernul Germaniei a decis astăzi să suspende temporar aplicarea noului său salariu minim în cazul șoferilor, în principal din Europa de Est, când aceștia tranzitează țara, aspect reclamat la Comisia Europeană de mai multe țări, printre care Polonia, România și Ungaria.

“Din considerație pentru vecinii săi”, în condițiile în care în Polonia firmele de transport și guvernul s-au angajat într-o veritabilă campanie împotriva noului sistem, guvernul a decis să suspende dispoziția privitoare la transportul de tranzit până la „clarificarea chestiunii juridice europene”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, citate de Agerpres, ministrul muncii, Andrea Nahles, la finalul unei întrevederi cu omologul polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz. Sesizată de Polonia, România, Marea Britanie și alte țări, în total 13, Comisia Europeană a lansat la 21 ianuarie o “procedură preliminară” pentru a verifica conformitatea acestei dispoziții a legii germane cu dreptul european. Dând asigurări încă o dată că, din punctul său de vedere, aplicarea prevederilor privind salariul minim tuturor, inclusiv șoferilor străini aflați în tranzit, nu încalcă regulile Uniunii Europene, Andrea Nahles a spus că se așteaptă la o decizie din partea oficialilor Uniunii între lunile aprilie și iunie, în orice caz în această vară.

Germania

Germania practică de la 1 ianuarie un salariu minim universal de 8,50 euro brut pe oră. Aceasta este singura țară europeană care nu acordă excepții pentru salariații în tranzit, respectiv șoferii profesioniști care nu petrec decât câteva ore pe teritoriul german pe un traseu între Polonia și Spania de exemplu.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top