transport

Comisia Europeană a decis să sancționeze Germania pentru presupusa încălcare a legislației comunitare prin aplicarea salariului minim în sectorul transporturilor, informează mediafax.

 În urma unui schimb de informaţii cu autorităţile germane, Comisia Europeană a trimis o scrisoare oficială de înştiinţare, acesta fiind primul pas în cadrul procedurii de sancţionare pentru presupusa încălcare a reglementărilor comunitare (infringement).

„Chiar dacă susţine introducerea salariului minim în Germania, Comisia Europeană consideră că aplicarea Legii salariului minim tuturor operaţiunilor de transport de pe teritoriul german restricţionează libertatea de a oferi servicii şi de a asigura libera circulaţie a produselor”, se precizează în comunicatul oficial.

Autorităţile germane vor avea la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor Comisiei Europene.

Germania este a 22-a ţară membră a Uniunii Europene care introduce salariul minim în domeniul transporturilor. Legea a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2015, salariul minim fiind de 8,5 euro pe oră. Problema este că legea se aplică şi companiilor din afara Germaniei care oferă servicii pe teritoriul german.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

4 Responses to Germania, sancționată pentru salariul minim în transporturi

  1. Dan spune:

    Domeniul transporturilor internationale va fi intotdeauna unul in care se castiga foarte bine, asadar, nu este nici un inconvenient.

  2. Diana Coman spune:

    Sotul meu lucreaza in domeniul transporturilor, pana acum firma la care lucreaza nu s-a confruntat cu amenzi sau cu nereguli, salariile au venit la timp. El lucreaza pentru Germania si Italia, transporta mobila. Dupa parerea mea, astfel de amenzi sunt nesemnificative.

  3. Sa nu ii plangem pe germani…totusi…

  4. Dragos spune:

    Daca nu revin asupra deciziei sau sunt obligati sa revina asupra acesteia, multi oameni vor ramane pe drumuri, iar unele firme isi vor inceta activitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top