Turnul Eiffel

Turnul Eiffel

Franţa, aflată în stare de urgenţă după atentatele teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie, ar putea să interzică în curând reţelele publice de WiFi, informează site-ul lepoint.fr.

Anonimatul pe internet se află în vizorul Ministerului de Interne din Franţa. În cadrul stării de urgenţă, Guvernul francez intenţionează să adopte mai multe măsuri care îi vizează pe internauţi. Una dintre ele ar consta în interzicerea conexiunilor WiFi libere şi partajate, potrivit cotidianului Le Monde.

Suprimarea conexiunilor WiFi publice ar fi motivată de faptul că ele fac dificilă pentru autorităţi identificarea internauţilor conectaţi. Contravenienţii, continuă Le Monde, s-ar expune la „contravenţii penale”.

În prezent, precizează site-ul Numerama.com, legea impune ca abonaţii la internet să îşi securizeze conexiunea WiFi, pentru a evita, de exemplu, ca un utilizator străin să se folosească de acea conexiune liberă, pentru a opera descărcări ilegale online.

O altă măsură ce ar fi vizată de Ministerul de Interne francez vizează interzicerea şi blocarea programelor ce permit navigarea pe internet într-o manieră anonimă. Potrivit Le Monde, una dintre măsuri ar consta în „interzicerea şi blocarea comunicaţiilor pe reţelele Tor din Franţa”, ce permite navigarea online anonimă.

Reţeaua Tor este foarte des folosită de activiştii şi disidenţii din ţările autoritare, care se folosesc de aceasta în special pentru a comunica fără a fi reperaţi de autorităţi. Astfel, Iranul este una dintre primele ţări care au blocat reţeaua Tor, potrivit descopera.ro.

Aceste texte de lege ar putea fi adoptate în ianuarie 2016.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

One Response to Franţa vrea să interzică WiFi-ul public

  1. Carmena spune:

    Politicienii europeni joacå teatru mascat .Fac mascaradå pentru actele teroriste dar nu fac nimic pentru a fi stopate.Ba mai mult au råmas aceeasi cu sensibilitate fatå vaiii pentru musulmanii care merg mai departe cu islamisti in Europa.Islamisti sunt toti musulmanii atita timp cit au aceeasi religie musulmanå si acceasi culturå isi dau viata pentru religia lor si niciodatå nu ar acceptata pe teritoriul lor ALTÅ religie asa cum voi face-ti .Nu are Europa religie?De ce noi nu avem dreptul så-ne apåråm religia ??Pentru asta ne cosiderå musulmanii PÅGÅNI ?? Primid musulmanii in Europa ve-ti creste numårul lor in Europa al moscheilor s-au sunte-ti asa de prosti incita nu va-ti dat seama ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top