S&D group debate - EP learning about Europe

Vicepreşedintele Partidului Social Democrat, europarlamentarul Victor Negrescu (30 de ani), consideră că cele mai multe dintre revendicările celor care protestează în aceste zile sunt legitime. Mai mult decât atât, deputatul european a semnat un manifest care cuprinde următoarele şapte puncte: 1. Finanţarea sistemului public de sănătate, 2. 2. Finanţarea instituţiilor de control în domeniul serviciilor publice şi muncii, 3. Respectarea dreptului la locuire al tuturor, fără discriminare de etnie şi indiferent de clasa socială, 4. Revizuirea întregului sistem de taxare şi introducerea impozitării progresive pe venit şi pe profit, 5. Naţionalizarea clădirilor abandonate (lăsate să se degradeze) şi redarea lor circuitului public şi social, 6. Redirecţionarea majorărilor bugetare ale instituţiilor de siguranţă naţională către serviciile publice şi sociale şi 7. Oprirea suprafinanţării BOR de către stat.

„Protestele din ultimele zile sunt pentru un nou mod de a face politică şi sunt direcţionate împotriva tuturor celor care au uitat de oameni. Revendicările sunt legitime şi sper să genereze mai multă democraţie şi soluţii concrete pentru că riscurile sunt foarte mari pentru o ţară fragilă precum România, cu unii lideri politici care pretind a fi providenţiali şi caută să îşi extindă puterile dincolo de limitele democratice. Mişcarea de protest însă este una cu opţiuni politice diferite şi mă bucur că o parte dintre participanţii la protest au expus revendicările şi soluţiile lor de stânga. Şi eu semnez alături de colegii din Fundaţia Stânga Democratică şi PES Activists Romania acest manifest de stânga, la care putem adăuga puncte esenţiale privind educaţia, combaterea inegalităţii şi a discriminării sau promovarea corectă în administraţia publică. Să înceapă dezbaterea…”, a explicat euroalesul.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top