Parlamentul European

Pe 1 iulie se împlinește un an de la debutul celei de-a opta legislaturi a Parlamentului European. Românii au ieșit la urne în 25 mai 2014 pentru a-i alege pe cei 32 de politicieni care-i vor reprezenta până în 2019 în legislativul european, care și-a început mandatul la 1 iulie 2014. Nu toţi deputații şi-au reprezentat însă cu cinste alegătorii la Bruxelles şi Strasbourg în acest răstimp. PaginaEuropeana.ro a analizat la finalul lunii decembrie modul în care europarlamentarii români și-au făcut treaba în primele luni de mandat, de la rapoarte redactate sau intervenții în cadrul ședințelor plenare până la întrebări parlamentare adresate Comisiei Europene sau Consiliului Uniunii Europene. Concluziile v-au fost prezentate în cadrul serialului “Euroaleșii, la ora bilanțului”.

Victor NEGRESCU

Nici în momentul de față ierarhia nu s-a schimbat foarte mult, deși deputații români au avut suficient timp la dispoziție pentru a demonstra că acel clasament  a fost doar o întâmplare. Portalul MEP Ranking a realizat un nou clasament al euroaleșilor, alcătuit pe criterii cantitative, în funcție de numărul de activități efectuate de fiecare europarlamentar.

Citeşte şi:

Fost şef al SIE despre Regele Mihai: “A primit rentă de la PCR!”

Grapini, rușinea Europei! Deputata a maltratat iar limba română!

Nu e glumă: Fostul euroales Vadim riscă să ajungă în stradă!

Săftoiu, atacată de un alt personaj din carte: „Coana Safta Pufuleţ”

Cel mai tânăr deputat din delegația României, Victor Negrescu (foto, PSD, S&D), este totodată și cel mai activ român, cu un scor de 323 puncte (poziția 33 printre cei 748 de eurodeputați), el fiind urmat de Doru-Claudian Frunzulică (UNPR, S&D, 313 puncte, locul 45 în clasamentul general) și Cristian Preda (independent, PPE, 281 puncte, locul 65 în clasamentul general).

Monica-Macovei

În același clasament, Monica Macovei (foto, M10, PPE) a adunat 204 puncte (locul 239 din 748), eurodeputatul Ioan Mircea Pașcu (PSD, S&D) doar 164 puncte (locul 465), Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE) are un scor de 195 de puncte (locul 283), Norica Nicolai (independent, ALDE) unul de 173 de puncte (locul 410), Theodor Stolojan (PNL, PPE) un scor de 170 de puncte (locul 426), Renate Weber (independent, ALDE) un scor de 144 de puncte (locul 621) și Adina Vălean (PNL, PPE) are 177 de puncte (locul 388 din 748 de eurodeputați). Cei mai leneși deputați români sunt Cătălin Ivan (PSD, S&D, 101 puncte, locul 714), Mihai Țurcanu (PNL, PPE, 102 puncte, locul 713) și Cristian Bușoi (PNL, PPE, 129 puncte, locul 686). Trebuie făcută însă mențiunea că Țurcanu, spre deosebire de Ivan, și-a preluat mandatul abia în urmă cu două luni, ca urmare a demisiei lui Eduard Hellvig, numit director al Serviciului Român de Informaţii.

Citește, numai pe PaginaEuropeana.ro o analiză detaliată a primelor șase luni de activitate:

Euroaleșii, la ora bilanțului. Episodul 1: Un premiant și zece repetenți

Euroaleșii, la ora bilanțului. Episodul 2: Doar 4 raportori în 6 luni

Euroaleșii, la ora bilanțului. Episodul 3: Daciana și cu Ivan – chiulangiii șefi

Euroaleșii, la ora bilanțului. Episodul 4: Un român, pe locul 2 în PE

Euroaleșii, la ora bilanțului. Episodul 5: Ivan cel Groaznic, varianta 2014

Euroaleșii, la ora bilanțului. Episodul 6: Cum stăm cu discursurile

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top