Catalin Sorin IVAN

Au trecut aproape șase luni de la debutul celei de-a opta legislaturi a Parlamentului European. Românii au ieșit la urne în 25 mai pentru a-i alege pe cei 32 de politicieni care-i vor reprezenta în următorii cinci ani în legislativul european, care și-a început mandatul la 1 iulie. Nu toţi deputații şi-au reprezentat însă cu cinste alegătorii la Bruxelles şi Strasbourg în acest răstimp. PaginaEuropeana.ro a analizat modul în care europarlamentarii români și-au făcut treaba în primele luni de mandat, de la rapoarte redactate sau intervenții în cadrul ședințelor plenare până la întrebări parlamentare adresate Comisiei Europene sau Consiliului Uniunii Europene.

“Cătălin Ivan vrea acum şefia PSD, nu prea mai petrece timp pe la Bruxelles, probabil face jocurile aici”, dezvăluia europarlamentarul Cristian Preda la începutul lunii decembrie. Preda a fost însă un drăguț atunci când a afirmat că Ivan nu prea mai petrece timp pe la Bruxelles. După o primă legislatură în care a fost destul de activ și implicat, gălățeanul de 36 de ani a fost o cruntă dezamăgire în primele șase luni din noul mandat.

catalin ivan

Ivan este la ora actuală singurul deputat fără nicio activitate în palmares. Mai mult, el nu stă deloc bine nici la capitolul prezență, având o participare de numai 35,48% la voturile cu apel nominal din sesiunile plenare de la Strasbourg. Deși are o prezență mult mai slabă decât Ivan la voturi, de numai 17,97%, colega sa de partid, Daciana Sârbu, a adunat totuși șase activități în palmares: un aviz în calitate de raportor pentru aviz, referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind alimentele noi, dar și cinci întrebări parlamentare adresate Comisiei Europene. Din totalul de 751 de europarlamentari, doar 6 deputați au avut până în prezent o activitate mai slabă decât românul Cătălin Ivan. “Campion” este englezul Philip Bradbourn, cu o prezență de…0,35% la voturile cu apel nominal și fără nicio altă activitate în palmares.

Vasilica Viorica DANCILA

Ivan este în acest moment membru în Comisia pentru afaceri economice şi monetare și în Delegaţia la Comisia parlamentară de cooperare UE-Rusia. Având în vedere că a anunțat deja că va pleca în turneu prin filialele partidului, pentru a-și prezenta platforma politică, în lunile ianuarie și februarie, rămâne de văzut dacă Ivan va rămâne sau nu în topul chiulangiilor de la Bruxelles și în 2015. Intrat în dizgrația actualei conduceri a partidului care l-a propulsat în prim-planul politicii, euroalesul și-a pierdut și calitatea de lider al grupului PSD din Parlamentul European, fiind înlocuit de Vasilica Dăncilă.

Citește și: 

Euroaleșii, la ora bilanțului. Episodul 4: Un român, pe locul 2 în Parlamentul European

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

2 Responses to Euroaleșii, la ora bilanțului. Episodul 5: Ivan cel Groaznic, varianta 2014

  1. fata morgana spune:

    Din totnul d-lui Epure razbate o anumita suparare pe d-ul Ivan care s-ar pregati pentru sefia PSD.
    Ati observat, d-na Daciana, desi nu prea trece pe la parlamentul european (stie dansa ce alte treburi are, nu trebuie sa ni le spuna si noua) este laudata, tovarasa este activa, spre deosebire de elementul rau Ivan care trebuie infierat cu manie proletara. Adica cine este acest pusti obraznic incat sa viseze la coroana cu diamante a demiurgului? o sa ii spunem Ivan cel Groazanic, asa, la caterinca, sa rada lumea de el. Mai intai o sa rada d-ul Epure. Singur.
    Mai apoi…. dar nici nu conteaza. Important e ca e. Adica Ivan cel Groaznic. Adica nu, nu este. Doar i se spune. Iar daca nu i se spune, ii spunem noi.
    D-le Epure…. esti flamand de prostioare, dar de la masa lui Victoras, e bine sa stii, nu ramane nimic. Astepti degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top