european_economy_euro

Aproximativ 40% dintre locuitorii Italiei sunt de părere că țara lor trebuie să iasă din zona euro, potrivit unui raportul al Institutului de cercetări politice, economice și sociale Eurispes.

În document se precizează că la începutul lui 2014 procentul italienilor dezamăgiți de moneda comună era de 25,7%, a relatat Agerpres. În același timp, peste jumătate dintre așa-zișii eurosceptici ai Italiei sunt convinși că tocmai adoptarea euro și renunțarea la moneda națională constituie principale cauze ale slăbirii economiei țării lor. Acest din urmă aspect își găsește oglindire, potrivit concluziilor raportului, în alți câțiva indicatori statistici. Astfel, aproape jumătate dintre italienii care au participat la sondajul Eurispes (45,4%) și-au exprimat dorința de a pleca peste hotare în căutarea unui loc de muncă, de două ori mai mulți ca în 2013. Credite pentru achiziția unui autoturism au contractate 62,4% dintre respondenți, pentru aparate electrocasnice — 60,4%, pentru calculatoare sau telefoane mobile — 50,3%. De asemenea, 71,5% dintre italieni sunt de părere că în ultimul an s-a redus substanțial capacitatea lor de cumpărare, iar 65% dintre cei intervievați se tem că nu vor putea să-și întrețină familia. Potrivit datelor Eurispes, 28% dintre italienii aflați în câmpul muncii solicită sprijin de la părinți și rude.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top