ap_496947599662_wide-de33265c2c586258615c789c931d54a59e01cc61-s900-c85Comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom, a declarat, recent, că Uniunea Europeană ar putea îngheţa Tratatul de liber schimb cu Statele Unite ale Americii (TTIP) pe durata preşedinţiei lui Donald Trump, ca urmare a ostilităţii acestuia.

„Pentru multă vreme, tratatul de liber schimb va fi probabil îngheţat. Ce se va întâmpla după dezgheţ, cred că trebuie să aşteptăm să vedem”, a arătat oficialul. Donald Trump nu s-a referit niciodată explicit la acesta, dar a lăsat să se înţeleagă că tratatul cu UE nu va fi implementat în timpul preşedinţiei sale.

UE şi SUA negociază de mai bine de trei ani acordul. În timp ce susţinătorii tratatului spun că acesta va crea locuri de muncă şi va stimula creşterea economică, adversarii susţin că standardele privind relaţiile de muncă, drepturile consumatorilor şi protecţia mediului se vor înrăutăţi, potrivit mytex.ro.

 

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top