Membru în Comisia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Parlamentului European, Daniel Buda nu se limitează doar la şedinţele de la Bruxelles şi Strasbourg, ci încearcă să fie în preajma agricultorilor chiar şi în timpul său liber. Sâmbătă, Buda a mers la Huedin, pentru a discuta cu fermierii despre problemele lor curente.

„Lucrurile sunt destul de complicate pentru sectorul laptelui. Prețurile foarte mici, de 70-80 de bani, îi pune pe aceștia în imposibilitatea de a-și asigura traiul zilnic. Seceta este de asemenea un factor mai mult decât limitativ pentru producțiile agricole, aceștia fiind îngrijorați mai ales de asigurarea de furaje pentru iarnă. Cred că statul ar trebui să găsească soluții pentru a-i proteja pe fermieri în astfel de situații iar un sistem de asigurări pentru secetă ar putea fi o soluție în acest sens. Din nou, asocierea și crearea propriilor capacități de prelucrare a laptelui ar putea fi soluții pe care fermierii din România le accesează destul de puțin. Sectorul creșterii bovinelor de carne poate fi unul care «să dea cu plus» în economia agricolă. Nevoia tot mai mare de carne de vită dar și simplificarea activităților din fermele de carne din punct de vedere al resurselor umane implicate în procesul de producție pot face acest sector mai mult decât atractiv. Și aici însă statul trebuie să creeze facilități pentru fermieri astfel încât, cel puțin o parte a sectorului de creșterea a bovinelor de lapte, să se orienteze spre producția de carne“, a explicat Daniel Buda.

Euroalesul şi-a încheiat relatarea într-o notă amuzantă: „La intrare în târg erau câțiva crescători de păsări din zona Gilău care vindeau puicuțe ouătoare. Doar că, o bună parte din puicuțe, erau cocoși. Curat murdar! Ma gândesc la bieții țărani care se târguiau pentru câțiva bănuți să își poată cumpăra niște puicuțe care să le facă oua prin toamnă. Din păcate, doar dacă «vor bate cocoșul», ca în poveste, vor putea obține ceva! Cred că autoritățile nu ar trebui să arate indiferență la astfel de situații. Mărunte pentru unii dar majore pentru alții!“.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top