curtea europeana de justitieMinistrul danez al Muncii şi europarlamentari au salutat decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în cazul unei românce prin care se stabileşte că imigranţilor şomeri din state UE li se poate refuza acordarea unor ajutoare sociale, relatează site-ul TheLocal.dk, citat de Mediafax.

Ministrul danez al Muncii Henrik Dam Kristensen a declarat că este mulțumit de decizie.

CJUE a aprobat o decizie a Germaniei, care a refuzat să acorde ajutoare sociale unei românce care a refuzat locurile de muncă sugerate de un centru de șomaj.

„Danemarca a susţinut Germania în acest caz, pentru că nu credem că trebuie să existe dreptul de a te muta dintr-o ţară UE în alta exclusiv cu intenţia de a fi luat în grijă. De aceea nu am fost surprinşi de acest rezultat”, a spus ministrul, citat într-un comunicat. „Deşi experţii vor inspecta îndeaproape şi vor evalua, acum, sfera de aplicare a deciziei UE, eu sunt foarte mulţumit de ea”, a adăugat el.

Morten Messerschmidt, care reprezintă la Bruxelles Partidul Danezilor, o formaţiune eurosceptică, a îndemnat Guvernul să treacă la acţiune pe plan intern.

„Sunt fericit să văd că o curte UE a stabilit o limită de la care ajutoarele sociale pot fi acoperite de legislaţia UE. Este esenţial ca Guvernul să facă tot ceea ce poate pentru a se asigura că toate prestaţiile daneze sunt apărate, la fel ca cele germane”, a subliniat el, citat într-un comunicat.

Open Europe, un think tank britanic, consideră că Guvernul Marii Britanii poate să folosească decizia CJUE pentru a-i obliga pe imigranții aflați în situații similare cu tânăra româncă să părăsească țara.

Belgia a început deja să trimită scrisori imigranților șomeri, în care le cer să părăsească țara, deoarece impun o „povară nerezonabilă”.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top