maxresdefaultCroația, Ungaria, Portugalia, Malta și Franța sunt țările din Uniunea Europeană (UE) în care s-au semnalat în 2015 cele mai multe probleme legate de siguranța internetului, cum ar fi virușii care au afectat computerele, pierderi financiare, folosire abuzivă a datelor personale sau accesul copiilor la pagini web necorespunzătoare vârstei lor, informează Oficiul European pentru Statistică (Eurostat) luni, în ajunul Zilei mondiale pentru un internet mai sigur, potrivit Agerpres.

În medie, la nivelul UE 25 %, dintre utilizatorii de internet în scopuri private s-au confruntat anul trecut cu asemenea probleme, conform studiului care vizează situația din 27 de state ale UE, pentru România neexistând date disponibile, scrie AFP.

Cele mai frecvente deficiențe s-au semnalat, în ordine, în Croația (42%), Ungaria (39%), Portugalia (36%), Malta /34%) și Franța (33%), urmate de Luxemburg (31%) și Spania (30%). La polul opus, cele mai sigure țări au fost Cehia (10%), Olanda (11%) și Slovacia (13%).

Datele indică o scădere de la 31% în 2010 la 21% în 2015 a internauților ale căror computere au fost afectate de viruși.

Tema de furtul datelor personale constituie o frână în calea cumpărăturilor online și a descurajat anul trecut un internaut din cinci să facă acest gen de achiziții, conform cercetării Eurostat, realizate pe persoane cu vârste între 16 și 74 de ani. Cea mai mare neîncredere s-a observat în România (35%), Suedia (34%), Portugalia (30%) și Franța (29%).

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top