Untitled

În 2015, 1.015.078 de oameni au ajuns în Uniunea Europeană prin traversarea Mării Mediterane, dintre care 3.771 au dispărut sau au murit, 32% fiind copii, iar 19% femei.

Cei mai mulți dintre aceștia provin din Siria (38%), iar numărul solicitanților de azil a ajuns în 2015 la 1.321.600. Situația solicitanților de azil din statele membre și evoluția cererilor din 2011 până în 2015 a fost publicată de Parlamentul European. Chiar dacă mulți s-ar fi așteptat probabil ca pe ultimul loc în privința solicitărilor de azil să se afle și România, există mai multe state care au primit mai puțini refugiați.

Cine sunt refugiații?

refugiati-epa-agerpres-465x390Unui refugiat îi este frică de persecuție din cauza rasei, religiei, naționalității, opiniei politice sau apartenenței la un anume grup social. Acesta este obligat să caute protecție în alte țări. Conform Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Națiunilor Unite (UNCHR), unul dintre principiile fundamentale din legile internaționale spune că refugiații nu ar trebui expulzați sau trimiși în țări unde viața lor ar putea fi în pericol.

Cine sunt solicitanții de azi?
Azilul reprezintă dreptul de a fi recunoscut ca refugiat și de a primi protecție legală și asistență materială. Un solicitant de azil trebuie să demonstreze că frica de a fi persecutat în țara de origine este bine fondată.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top