Corina_CretuCu doar o zi înainte de a fi audiată de către președintele desemnat al Comisiei Europene, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, din postura de candidat al României pentru un post de comisar european, europarlamentarul Corina Crețu este lăudată în presa română de către colegii de partid.

Imaginea Corinei Crețu a avut destul de mult de suferit în ultimele zile, odată ce s-a aflat că premierul Victor Ponta a propus-o „pe ascuns” pentru a reprezenta România în viitorul executiv european. Multe voci au contestat, cu argumente mai mult sau mai puțin valide, candidatura Corinei Crețu.

Miercuri, Biroul de Presă al PSD s-a gândit să îi dea o mână de ajutor europarlamentarului Corina Crețu pentru a-și îmbunătăți imaginea. „Europarlamentarul român Corina Crețu (PSD), vicepreședinte al Parlamentului European, a votat miercuri în Comisia pentru Ocuparea forței de muncă și Afaceri sociale a Parlamentul European în favoarea mobilizării Fondului european de ajustare la globalizare (FEG) pentru persoanele disponibilizate de SC Mechel Câmpia Turzii SA„, anunță Biroul de Presă al PSD într-un comunicat trimis presei din România.

„Mă bucură faptul că am reușit să adoptăm acest raport și astfel, la fel ca și în cazul muncitorilor disponibilizați de la Jucu, să venim în sprijinul celor care au avut de suferit și a familiilor lor”, este citată Corina Crețu în același comunicat, redactat parcă special pentru a lăsa impresia că ajutorul dat șomerilor de la Câmpia Turzii vine direct de la europarlamentarul PSD.

În realitate, banii care vor fi alocați pentru sprijinirea șomerilor de la Mechel au fost disponibilizați în urma unei solicitări a statului român formulată cu luni bune în urmă. În luna mai, executivul european a aprobat alocarea a 3,6 milioane de euro din Fondul European de ajustare la globalizare (FEG), după ce a constatat că cererea formulată de țara noastră îndeplinește criteriile necesare pentru a accesa aceste fonduri. 

Pentru ca fondurile să fie deblocate efectiv, potrivit procedurilor birocratice, a fost nevoie și de avizele Parlamentului European și al Consiliului. Măsura a fost votată miercuri și în Comisia pentru Ocuparea forței de muncă și Afaceri sociale a Parlamentul European, din care face parte și Corina Crețu, alături de europarlamentarul PNL Renate Weber și alți 53 de deputați europeni. Aceștia ar fi putut aproba pachetul financiar pentru sprijinirea șomerilor de la Câmpia Turzii chiar mai repede dacă nu s-at fi aflat în vacanță timp de mai bine de o lună.

Măsura care îi privește pe angajații disponibilizați de la Mechel a fost luată de Comisia Europeană încă din luna mai, așa cum paginaeuropeana.ro a scris aici.

Practic, Corina Crețu a fost de acord cu o solicitare venită din partea României, și care primise deja undă verde din partea oficialilor CE.

Ce este Fondul european de ajustare la globalizare ?

Fondul european de ajustare la globalizare furnizează sprijin destinat persoanelor care își pierd locul de muncă din cauza schimbărilor majore intervenite în structura comerțului mondial odată cu globalizarea (ex. atunci când o companie mare se desființează sau își mută producția în afara UE) sau din cauza crizei economice și financiare.

De regulă, FEG poate fi folosit doar în cazul în care o singură companie a disponibilizat peste 500 de angajați sau în cazul în care sunt disponibilizați numeroși angajați dintr-un anumit sector economic dintr-una sau mai multe regiuni învecinate.

Mai multe detalii despre Fondul European de ajustare la globalizare găsiți aici.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

2 Responses to „Corina Crețu ajută șomerii din Câmpia Turzii”. O campanie de imagine marca PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top