Contracte de 587 de milioane de lei, la MFE

5 aprilie, 2015 - 3:27 pm • de • cu 1 Comentariu

nicaMinisterul Fondurilor Europene (MFE) anunță semnarea, în luna aprilie, a mai multor contracte finanțate prin Programul Operațional Creșterea Competitivității Economice (POSCCE), cu beneficiari privați și publici, în valoare de 587 de milioane de lei, finanțare nerambursabila.

„MFE depune eforturi susținute în vederea asigurării unei absorbții totale a fondurilor europene, iar acest an este unul extrem de important, deoarece este ultimul în care mai putem cheltui fondurile alocate de UE pentru perioada de programare 2007 — 2013”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Finanțările europene sunt distribuite astfel:

– Axa Prioritară 1 – Operațiunea 1.1.1-„Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile”, Apel 2014 – finalizarea semnării contractelor de finanțare pentru proiectele care au obținut peste 80 de puncte în urma procesului de evaluare și selectie. Valoarea acestor contracte este de aproximativ 578 mil. lei, bugetul apelului, inițial stabilit la 267 mil. lei, fiind suplimentat cu 311 mil. lei.

– Axa Prioritară 2 – Operațiunea 2.2.1- „Dezvoltarea infrastructurii CD existente şi crearea de noi infrastructuri (laboratoare, centre de cercetare)”, Apel 2013-1 – finanțarea unor proiecte din lista de rezervă (beneficiari instituții publice), pentru care s-a suplimentat bugetul apelului cu suma de 132 mil. lei;

– Axa Prioritară 3 – Operațiunea 3.2.4 – „Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, Apel 3 lansat în 2013 – finanțarea unor proiecte aflate în lista de rezervă (beneficiari instituții publice), pentru care bugetul apelului s-a suplimentat cu suma de 78 mil. lei;

– Axa Prioritară 3 – Operaţiunea 3.2.4 – „Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, Apel 4,pentru care s-a alocat un buget de 10 mil. lei;

– Axa Prioritară 3 – Operaţiunea 3.2.2 – „Implementarea de sisteme TIC în scopul creşterii interoperabilităţii sistemelor informatice”, Apel 7, pentru care s-a alocat un buget de 56 mil. lei.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

One Response to Contracte de 587 de milioane de lei, la MFE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top