Câteva zile ne mai despart de noul an. În frenezia lor după vacanţe, turiştii au conturat rapid zece dintre cele mai căutate destinaţii europene în care să petreacă noaptea dintre ani.

Viena, Amsterdam, Barcelona sau Lisabona sunt doar câteva dintre oraşele despre care agenţiile de turism spun că au avut vânzări semnificative. Un top realizat de momondo.ro scoate în faţă cele mai accesate destinaţii pentru această perioadă.
Viena

Nu te poţi plictisi într-unul dintre cele mai ”elegante şi stilate” oraşe europene. Este suficient să te laşi condus de muzică, să fii prezent fie şi la unul dintre concertele Orchestrei Filarmonice Vieneze sau să participi la Gala de Revelion de la Primăria din Viena, un bal în toată regula, şi să-ţi doreşti să repeţi iar şi iar experienţa. O opţiune este şi Opereta Die Fledermaus a lui Johann Strauss pe care ar trebui să o iei în calcul.

Amsterdam

Indiferent de aşteptările pe care le ai de la Revelion, în oraşul lalelelor, al morilor de vânt, al bicicletelor, vei găsi cam orice cauţi pentru a te simţi confortabil. În pieţele publice din Amsterdam turistii au parte de artificii, dansuri, agitaţie şi voie bună; Dam, Rembrandtplein, Leidseplein sau Museum Square vor fi înţesate de oameni care mai de care mai însufleţiţi de spiritul noului an. Cei care vor să petreacă într-un restaurant, preţul intrărilor variază între 30 şi vreo 120 de euro (în funcţie de line-up, eveniment, locaţie).

Barcelona

Fiesta, fiesta şi iarăşi fiesta. Cine nu îşi doreşte să meargă la Barcelona? După ce ai admirat spectacolul Fântânilor Magice de la Montjuic, ai îndeplinit tradiţia spaniolă, mâncând cele 12 boabe de struguri de la miezul nopţii, e timpul să te îndrepţi cel mai fierbinte loc pentru distracţie. Por ejemplo, Razzmatazz este unul dintre renumitele susţinătoare ale petrecerii de Anul Nou, o imensitate de club având 5 spaţii cu muzică diferită şi o alegere excelentă pentru amatorii de distractie. Intrarea costa in jur de 50 euro.

Bansko

Revelionul în Bansko este o opţiune clasică, dar deloc de ignorat, mai ales pentru iubitorii de schi. Aici, restaurantele sunt excelente, cu mâncăruri de toare felurile, muzică live, dj-i şi petreceri până dimineaţă. Oraşul are aproape 100 de baruri, restaurante şi cluburi. Cel mai apropiat aeroport este cel din Sofia, iar de acolo poţi lua un autobuz care te va duce până la staţiunea de schi.

Citește continuarea pe capital.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top