myvote

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, deputatul Eugen Tomac, a organizat astăzi o dezbatere publică privind necesitatea introducerii votului prin corespondenţă în România. La evenimentul găzduit de Palatul Parlamentului au participat atât oameni politici, cât și profesori, specialişti în legislaţie electorală, precum şi lideri ai comunităţilor româneşti din state ale Uniunii Europene în care se exercită dreptul la vot prin corespondenţă.

“Partidul politic din România care ar avea de suferit în legătură cu votul prin corespondenţă se numeşte UDMR – asta ca să înţelegeţi, de fapt, unde stă problema. Şi de aici, sigur, nu mai are rost să detaliez pentru că înţelegeţi bine nuanţările pe care le fac diversele partide”, a afirmat Cristian Diaconescu, președintele Fundației Mișcarea Populară. “După părerea mea, subiectul proiectului votului prin corespondenţă ţine de voinţa politică. Atâta timp cât partidele parlamentare nu exprimă ferm şi fără echivoc voinţa de a declanşa dezbaterea pe această lege. Este întâi o decizie politică şi apoi una tehnică. Atâta timp cât nu există transmiterea fermă a unei voinţe politice, discuţiile tehnice nu-şi au rostul”, a susţinut și deputatul Partidului Național Liberal, Mihai Voicu.

Citește și:

Analiză “Deutsche Welle”: “Ponta a fost sau n-a fost agent acoperit?”

Depardieu, la Cannes: “Îl iubesc pe Putin. Îmi place să merg în URSS!”

Orbán, show la Strasbourg: “Doar n-a făcut Dumnezeu regulile UE!”

“Europa Liberă”: “Ponta, o gravă problemă de securitate naţională”

Analist din Kiev: “De ce va lupta România cu rușii. Începe războiul!”

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

2 Responses to Care este dușmanul numărul 1 al votului pentru Diaspora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top