Negociatorii Uniunii Europene speră să avanseze în cadrul negocierilor cu reprezentanţii Guvernului Majestăţii Sale, în cadrul reluărilor discuţiilor oficiale pe marginea ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar. Ministrul însărcinat cu Brexit, David Davis, şi echipa sa de negociatori vor fi primiţi la Berlaymont, sediul Comisiei Europene, de către negociatorul-şef al Uniunii, francezul Michel Barnier, în vederea primei runde de negocieri pe fond, la aproape o lună după lansarea oficială a negocierilor, pe 19 iunie.

Aceste negocieri urmează să stabilească, până la 29 martie 2019, termenii divorţului.

Până în luna octombrie, discuţiile vor viza drepturile celor trei milioane de cetăţeni europeni care trăiesc în Marea Britanie şi de britanici stabiliţi în ţările membre ale Uniunii, obligaţiile financiare contractate de Regatul Unit ca stat membru şi alte subiecte legate de divorţ precum frontiera între Irlanda şi Irlanda de Nord, care e parte a Regatului. În cazul în care negocierile progresează în mod convenabil, liderii europeni ar putea să-i ceară lui Michel Barnier să pregătească negocieri comerciale cu ocazia Consiliului European prevăzut la jumătatea lui octombrie. Negocierile vor începe la ora locală 9.15 (10.15, ora României) şi vor dura patru zile.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top