cehisa-politie-afpArmata cehă a trimis 650 de soldați în sprijinul poliției care se ocupă de paza frontierei cu Austria, scrie Ceske Noviny.

Forțele armate ale Republicii Cehe au decis să plaseze soldati în apropiere de granița cu Austria, pentru a veni in spirjinul politiei în caz de nevoie.

Astfel, soldații pot ajunge pe poziții la granița în maximum două ore de la declansarea unei situaţii de urgență.

În plus, începând de sâmbătă, poliția cehă a extins verificările la fața locului la granița cu Austria. Numărul de ofițeri ai poliției de frontieră a fost crescut de la 200 la 720. Vor fi efectuate controale la fața locului la 20 de puncte de frontieră, fata de 14 anterior.

Masurile introduse au scopul interceptarii imigranților ilegali.

„Am extins verificarile trecerilor de frontiera mai mici. Dorim să ne asigurăm că migranții nu le folosesc sub motiv ca acestea au fost anterior slab pazite” – au spus polițiştii.

Anterior s-a anuntat că poliția și armata au initiat, pe 30 septembrie, exerciții militare comune la frontiera cu Austria, pentru a exersa masuri de oprire a posibilului aflux de refugiați.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

One Response to Armata cehă a trimis soldaţi la graniţa cu Austria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top