Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut, joi, 20 iulie, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Stella Ronner-Grubačić. În cadrul consultărilor au fost abordate teme de actualitate aflate pe agenda europeană, ambele părți stabilind modalități de consolidare a dialogului dintre România și Regatul Ţărilor de Jos în domeniul afacerilor europene.

Cei doi oficiali au discutat posibilitatea unor inițiative de cooperare în perspectiva pregătirilor pentru exercitarea Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, începând cu 1 ianuarie 2019, context în care ministrul delegat a evocat determinarea României de a asigura o președinție de succes, care să faciliteze avansarea agendei europene și să promoveze interesele comune ale statelor membre. De asemenea, Stella Ronner-Grubačić a evidențiat importanța menținerii proceselor de reformă în plan intern și a tuturor angajamentelor asumate de România la nivel european, în spiritul valorilor comune pe care ambele state o susțin.

„Contăm pe dialogul cu Olanda, astfel încât să folosim în mod pragmatic și eficient potențialul cooperării noastre în gestiunea dosarelor importante ale Uniunii Europene. Vom lucra pentru a crește transparența privind politica de afaceri europene și Președinția Consiliului Uniunii Europene“, a declarat Victor Negrescu.  În același context, a fost avansată perspectiva aprofundării cooperării pe subiecte precum Spaţiul Schengen și Mecanismul de Cooperare și Verificare.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top