646x404Consiliul Judeţean Alba are pregătit un proiect de 44 de milioane de euro, pentru a moderniza drumul judeţean de 78 de kilometri, care leagă oraşul Aiud de Munţii Apuseni şi a-l transforma în unul dintre cele mai spectaculoase din ţară.

„Transalpina de Apuseni”, drumul judeţean 107 I, care face legătura între Aiud şi comune mari din Munţii Apuseni, este unul dintre cele mai frumoase, spectaculoase şi întortocheate drumuri din România.

Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa extraordinară de luni documentaţia tehnico-economică pentru proiectul „Modernizare drum judeţean DJ 107 I: Aiud (DN 1) – Aiudul de Sus – Rîmeţ – Brădeşti – Geogel – Măcăreşti – Bîrleşti Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bîrleşti – Mogoş – Valea Albă – Ciuculeşti – Bucium – Izbita – Coleşeni – Bucium Sat – DN 74 (Cerbu)”.

Acesta va fi depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a declarat presei la finalul şedinţei că acest drum îndeplineşte condiţiile impuse de finanţator, termenul de depunere a proiectului la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru fiind de 16 noiembrie, iar dacă se va obţine finanţarea, lucrările vor începe în următoarele luni.

Drumul străbate culmi de peste 1.000 de metri şi trece prin zone de o frumuseţe rară, cu păduri, chei şi poieniţe.

Citește continuarea pe Mediafax.

Acest articol este proprietatea Pagina Europeană și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top